Om ROT-avdraget

När du anlitar oss på Seint Byggrupp för att få hjälp med ditt kök eller badrum på Lidingö kan du ha rätt att använda ROT-avdraget. Här går vi igenom i korthet hur ROT-avdraget fungerar. Tveka inte att höra av dig vid frågor!

Dra av 30 % av arbetskostnaderna med ROT

ROT-avdraget kan nyttjas vid renovation, om- och tillbyggnad. Det infördes för att underlätta för dig som privatperson att ta hjälp av seriösa hantverkare med F-skattsedel. När du tar del av ROT så dras 30 % av arbetskostnaderna av från fakturan. Det årliga maximala beloppet uppgår för närvarande till 50 000 kronor. Om ni är två personer som äger den bostad som hantverkarna ska utföra arbetet i får ni slå ihop era maxbelopp, avdraget uppgår i sådana fall till 100 000 kronor.

ROT-avdrag när du renoverar badrum

När du ska renovera ett badrum är det av stor vikt att anlita kunniga hantverkare för att resultatet ska bli korrekt och för att försäkringar ska gälla vid eventuella framtida problem. ROT-avdraget används ofta när vi anlitas för badrumsrenoveringar. För att du ska få ta del av subventionen måste du äga och bo i det hus som vi utför arbetet i, bostaden måste även vara äldre än fem år.

Vi underlättar för dig som vill nyttja ROT

Det är enkelt för dig som anlitar oss för en renovation av ett badrum på Lidingö att ta del av ROT-avdraget. Vi ser till att skattelättnaden hamnar på din slutfaktura. Det enda du som kund behöver göra är att hålla reda på hur mycket du har kvar innan det årliga maxbeloppet uppnås.